RUGFYLDIGHED
Det er lidt af en kunst at skabe en perfekt balance i både smag og sprødhed i ovnbagt knækbrød. I vort finske bageri i Kotka, har vi i årevis arbejdet med kunsten at bage smagfulde fiberrige knækbrød. Rugen er vores hovedingrediens og mange af vore produkter består af 100% fuldkornsrugmel. Men hvad er fuldkorn egentlig? Læs videre og få svar på spørgsmålet.
STYRKEN AF FULDKORN
Rug, hvede og havre er eksempler på kornsorter. Fuldkorn betyder, at man anvender alle delene af kernen (frøhvide, kim og skaldele) i det færdige produkt. Fuldkorn kan være både hele kerner eller kerner, som er malet til fuldkornsmel. Det vigtige her er, at alle dele af kernerne er med. Næringsindholdet i korn fordeler sig i forskellige dele af kornet. Fuldkorn indeholder derfor flere fibre, vitaminer og mineraler, end når man ikke anvender alle dele af kornet.
Mange af vore smagsrige FINN CRISP knækbrød er bagt med 100% fuldkornsmel. Tag et kig på vort udbud her.